tajuk entry macam gempak je. macam iklan santan dah habis. ahakss. tapi, kes ini memang gempak bagi aku sebab ini lah kali pertama aku mengalami kehabisan bandwidth yang sebelum ini tidak ada pun. padahal sudah 10GB setiap bulan, masih tidak cukup? jadi terpaksalah aku mengeluarkan sedikit wang untuk add on bandwidth ni. harganya agak berbaloi juga which is 10 bucks for 4GB. kalau serverfreak, rasanya RM3 untuk 1GB. so nampak save RM2 disitu. jadi sama-sama lah kita beli domain dan etc di netkl. cewah! ada gaya jadi salesman tak?

dari segi perkhidmatan yang diberi oleh netkl, aku boleh cakap it’s not that bad. ok la. tidak menghampakan dan tidak membiarkan anda terkontang-kanting ditengah-tengah. dieorang akan guide dari hujung keratin rambut anda hingga ke hujung keratin kuku kaki anda. dieorang ada live chat. jadi let say korang tak tahan-tahan nak tanya boleh terus tanya kat sana. tapi kalau mereka offline, korang boleh main sms cinta dengan dieorang. sms ke +6019 336 3855. pengguna celcom rupanya. nak je aku tanya pasal benda ni kat dieorang.

panggilan pertama

ekceli, aku sudah mendapat surat cinta dua kali. yang pertama kat atas tu. yang ke dua kat bawah ni. aku ingatkan sempat sampai akhir bulan, 2 hari je lagi nak masuk bulan august. kalau masuk bulan baru, dia akan automatically reset to normal balik which is aku punya pakai 10GB per month. so, tak payah nak add on semua ni. tapi disebabkan surat cinta dari mak jemah datang lagi, aku terpaksa jugalah membuka cimbclicks aku yang sedang kekeringan. ahakss.

panggilan ke dua

 aku rasa mesti sebab seorang visitor ni. kerana 4 hari lepas, aku ada semak statistik nuffnang akaun aku. dalam satu jam. unique visitor tak sampai 20, tapi pageviews dia sampai 400 lebih. sebelum ni ngam-ngam jer bandwidth tiap-tiap bulan. alamak! macam aku tak suka je dieorang datang selongkar blog aku. NO! NO! tidak sama sekali. aku cuma amazed je. dan aku sangat appreciate readers blog ini kerana mereka sudi membaca. thanks a million dude.

resit pembayaran

siapa nak hantar hadiah ke nak hantar surat cinta ke, boleh lah berbuat demikian dengan alamat di atas ye. belah kiri punya. belah kanan punya mesti kena reject. ahakss. oh ya. jangan pulak hantar surat berantai yang ajak join MLM.

Categories: Oh! budu

17 Responses so far.

  1. kalo visitor dah start selongkar.. maknanya dia suka dgn artikel blog bro tu…. :D
    Hairul Hissam recently posted..Idea Perniagaan Paling Mudah Setakat Ini Dari Pembaca Blog Hairul.comMy Profile

  2. Blog Asyraf says:

    10GB mana cukup bro..upgrade lain la..senang..huhu..
    Blog Asyraf recently posted..Lagu Tema Sambutan Hari Kebangsaan Kali ke 55 Tahun 2012My Profile

  3. Blog Asyraf says:

    Aku pakai pakej 50gb terus di internetwebhosting..hahaha.. :D
    Blog Asyraf recently posted..Lagu Tema Sambutan Hari Kebangsaan Kali ke 55 Tahun 2012My Profile

  4. irsah says:

    Kompom kena selongkar la bro.. heee memang terbaik tapi… dah nak dekat renew BW dah leh kena plak tuh… adeh…
    irsah recently posted..Skandal Janda Ibu Tunggal Kasanova Masalah Moral SosialMy Profile

  5. cik tom says:

    wah byk tue pageview utk 1 uv smpi 400..mantop abis ni..

  6. adele says:

    insyaAllah akn berpindah ke hosting baru bermula september ni untuk bandwidth sebanyak 50gb sebulan. selesai masalah.hahaha
    adele recently posted..Tamat Berlatihan IndustriMy Profile

  7. [...] haha. well. aku percaya, setiap bloggers have their own stories. ada yang server down, ada yang bandwidth exceeded dan ada yang kena hack terus. jadi, bersyukurlah dengan apa yang ada dalam tangan sebelum ditarik [...]

Leave a Reply


CommentLuv badge
:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

Notify via Email Only if someone replies to My Comment

Recent Recipes

resepi puding roti karamel

Posted on Aug - 5 - 2012

8 Comments

Recent posts

ke mana menghilangnya admin...

Posted on Dec - 9 - 2012

17 Comments

kenapa aku nak sangat...

Posted on Aug - 15 - 2012

8 Comments

cara beli barang secara...

Posted on Aug - 14 - 2012

45 Comments

IKLAN DISINI RM5/SEBULAN

  • buat duit dengan twitter
  • buat duit dengan twitter