Assalamualaikum w.b.t

Kalau anda semua masih ingat, dulu aku ada publish satu post pasal aku emo dengan nuffnang. kalau tak baca lagi. sila baca sekarang. orang kata kalau nak tahu, kita kena cuba sendiri baru tahu. setelah sekian lama aku tak update pasal advertlets ni, rasa macam tak adil la pulak kan. sebab nanti korang ingat aku tak update pasal ni, aku sudah selesa dengan advertlets. cerita pasal not fair ni, teringat pulak dengan team bola sepak malaysia bawah 23 tahun yang kalah lawan pasukan bola sepak myanmar. kesian kat team kita sebab ada rumors yang kata tidak ada fair play sebab pemain team myanmar ada yang sudah lebih umur a.k.a lanjut usia, mungkin atas 23 tahun.

so, back to top. aku nak cerita pengalaman aku guna advertlets ni. sebelum tu aku nak buat disclaimer sedikit. apa yang aku cerita ini berdasarkan pendapat aku sahaja dan terpulanglah kepada orang kat luar sana tu nak menilai sejauh mana kebenarannya. mungkin kita  pernah dengar yang advertlets tidak bayar kepada blogger, earning lambat naik dan banyak lagi bad sides pasal company pengiklanan tu. perkara ini aku kira sangatlah penting kepada blogger-blogger baru yang baharu sahaja sign up buat blog. kerana pemilihan syarikat pengiklanan terpulang kepada anda untuk menentukan pendapatan blog anda dari hari ke hari.

take a closer look. what i earned so far with advertlets.

kat atas tu hasil aku sepanjang 4 bulan rasanya. bukan tak bersyukur tapi of course lah semua blogger nak yang terbaik kan. so, aku pun buang balik segala iklan mak nenek advertlets tu dan dapatkan balik status glitterati nuffnang. yeayyy! kalau dengan nuffnang, siap ada BE lagi kot. siapa tak nak kan. so, kalau tak cuba mana nak tahu best ke tak. ehh! macam tagline libresse Yuna pulak. ekeke.

oh ya. lagi satu kan. syarikat pengiklanan ni selalu keluarkan iklan yang seksi-seksi. hehe. macam kat bawah ni contohnya. so, buatlah kesimpulan yang bijak dalam menentukan earning blog anda.

minta maaf sangat-sangat untuk water mark yang buruk gila. ekceli, aku tak pandai macam mana nak buat vogue water mark. any idea boleh share ok. macih.

 

Mereka sedang mencari:

Categories: Oh! budu

32 Responses so far.

  1. ProfHariz says:

    Setia dulu lah dengan nuffnang, Walaupun nuffnang kedekut BE dengan aku
    ProfHariz recently posted..Allah Sentiasa Mendengar Doa Aku dan KamuMy Profile

    • Oh! budu says:

      betul tu. walaupun nuffnang kedekut BE ke, naik earning sikit ke, aku rasa better setia je dengan yang satu ni. tapi, kalau ada google ads sense, boleh lah nak start berpaling tadah.. haha.

  2. iklan macam ni pun akan keluar dekat adverlet ye, macam tak menarik je
    sabree hussin recently posted..Pengalaman Berurusan Dengan Maxis Call Center Untuk Dapatkan RefundMy Profile

  3. tauke budu says:

    sebelum kembali kepada nuffnang aku letak adverlets..sampai boleh cash out aku buang then letak balik nuff..baru cash out tapi tak dapat lagi duit..nuffnang pulak ssh sikit nak bagi BE tapi sekali dia bagi dia akan bagi berterusan..then stop lama baru dia bagi balik…adoi…

    • Oh! budu says:

      aa. tu satu lagi masalah advertlets. dia memang susah nak kasi duit kat blogger. tak tahu ape yang di check. a’ah.. nuffnang memang macam tu ek? dulu, satu zaman tu, aku lama gila tak dapat BE, sekarang ni sekali dapat terus kasi tiga bijik serentak. hehe. apa-apa pun, just sabar je lah.. :)

      • Anonymous says:

        Nuffnang mmg mcm tu dlu mmg masyuk la dpt BE shari boleh dpt 5 ringgit tapi xlama lepas tu dia dah stop.. Tu pasal aku beralih ke advertlets.. Tapi slow sgt.. Skang ni susah nak dpt BE balik.. Trafik kau brape shari? Mesti gegempak ni

  4. Tauke Budu says:

    Aku yg komen kt ats tu… Hehe

    • Oh! budu says:

      nak reply kat anonymous ke kat sini. kat sini lah sebab kau dah admit tu ko punya komen. hehe..

      agak la. sebab dulu kan aku memang jarang dapat BE. sekarang ni baru lah terhegeh-hegeh nak bagi. tapi, aku check tadi, 2 bijik dah quit jadi Metered Earning dah. tinggal satu je lagi. Trafik aku seriously aku cakap, memang teruk gila. sejak aku tukar domain dulu. kan dulu aku guna blogspot. pastu aku tukar ke overscurry.com, pastu aku tukar ke ohbudu.com pulak, so. lihat. berapa kali aku beralih tu. dulu nak dekat 1k jugak sehari, tapi sekarang nak merangkak naik 0.5k pun dah semput. hehe. tambah-tambah, kalau tak blogwalking dan update entries. hukhuk.

  5. Kak Jie says:

    advertlets ada hutang dgn kak jie lebih rm 200+ – dua kali cash out, tak pernah sekali pun dapat.

    rasanya dah 2 tahun
    Kak Jie recently posted..Gambar Pesta Flora Putrajaya 2012My Profile

    • Oh! budu says:

      pergh. banyak tu kak jie. kalau saya, dah terfikir nak heret masuk kandang mahkamah dah. (over sangat ek? hehe) tapi, seriously saya cakap, tu jumlah yang banyak tu. bukan senang kita nak kumpul sampai RM200. kita banned je terus advertlets ni. at least, bagi la saguhati ke ape ke. ni, kalau kes tak bayar langsung memang naya kat blogger je.

  6. hafizmd says:

    Dah lama ceraikan Advertlet…hehhe
    hafizmd recently posted..Siri 3:Ambil Kesempatan Atas 10 BloggerMy Profile

  7. hafiz says:

    aku dari awal-awal memang dah reject advertlets..banyak tipu orang oo
    hafiz recently posted..Susu Tepung China MerbahayaMy Profile

  8. titan says:

    main innity dengan admax la. hehe..
    titan recently posted..Eyriqazz vs Denaihati – Part 7My Profile

  9. sollehahn says:

    masih setia ngan nuffnang walaupun nuffnang suka sgt bagi BE masa blog aku kurang produktif…huhuh
    sollehahn recently posted..Wordless Wednesday #22 : iPad Mini?My Profile

    • Oh! budu says:

      setia je dengan yang satu. nuffnang ok la kot. BE aku even baru masuk yang baru pun, naik cikai cikai je. so, macam tak da lah jugak. haha

  10. razif says:

    macam tu ke …
    razif recently posted..Liga Super 2012 | Terengganu 3-0 SelangorMy Profile

  11. Mus says:

    saya pernah cuba sebulan sahaja advertlets ni..
    Mus recently posted..Gambar Adik Jual Ikan Tongkol Di Pekan Karakit, Pulau BanggiMy Profile

  12. budak felda says:

    aku pun still pakai nuffnang malas nak tukar2…ada rejeki ada takde syukur hehehe…:)

    psst..akuletak iklanpun untuk kasi blog meriah skit..:)
    budak felda recently posted..Bukti Cik Tom suka Budak FeldaMy Profile

  13. dollarking says:

    make money from u blog with cpm ads network http://www.cpmtag.com/signup.php?id=dollarking

  14. Rina says:

    Iklannya terlalu vulgar dan tidak bagus untuk ditempatkan di blog kita

Leave a Reply


CommentLuv badge
:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

Notify via Email Only if someone replies to My Comment

Recent Recipes

resepi puding roti karamel

Posted on Aug - 5 - 2012

8 Comments

Recent posts

ke mana menghilangnya admin...

Posted on Dec - 9 - 2012

15 Comments

kenapa aku nak sangat...

Posted on Aug - 15 - 2012

8 Comments

cara beli barang secara...

Posted on Aug - 14 - 2012

43 Comments

IKLAN DISINI RM5/SEBULAN

  • buat duit dengan twitter
  • buat duit dengan twitter