Hari ini hari Jumaat, ambo ada nak kongsi sedikit info tentang cara nak masukkan icon smiles dalam comment. First of all, tutorial simple ni hanya untuk blogger wordpress je tau, sebab ianya melibatkan plugin, kalau blogspot, kebanyakkannya  melibatkan coding.. Ambo dulu pun pengguna blogspot, tapi sejak berhosting dan berdomain sendiri (tak tahu sebab), terus tukar ke wordpress.. katanya wordpress lagi best.. tapi, bagi ambo, kalau dah minat dalam blogging, blogspot dan wordpress pun sama-sama best ape..

back to top.. mula-mula..

1. login wordpress masing-masing

2. pergi ke sini untuk download plugin icon smile tu..

3. then, pergi ke bahagian plugins, picit add new..

4. sila upload file yang telah di download tadi dan activate cepat-cepat (saje-saje) :)

5. that’s all..

pastu, dia akan jadi cenggini..

dapat tak? mesti dapat kan.. thanks so much!

Mereka sedang mencari:

Categories: TUTORIAL

21 Responses so far.

  1. levelsatu says:

    huh, tidaklah susah mana pun.. hehe..
    levelsatu recently posted..3 Cara untuk memudahkan anda semak saman.My Profile

  2. bardboo says:

    kalau letak ni nanti ada efek kat berat blog tak? rasa macam nak buat je..sebab comel ada smiley2 ni dlm komen..
    bardboo recently posted..Hadiah Buat MamaMy Profile

  3. Pacifista says:

    try la smiley noktah hitam punya.cute :D
    Pacifista recently posted..Contest Gadget Impian: Like, +1, Tweet, Tolonglah…My Profile

  4. Hisyam says:

    Aku baru tahu buat camni. Hahaha :twisted: :twisted: :twisted:
    Hisyam recently posted..Berakhirnya Semester 3 Di PKBMy Profile

  5. amirnawawi says:

    :twisted: Yeah!!! Aku dapat masukkan banyak smile la pasnih kalu komen blog mu.. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
    amirnawawi recently posted..Pekara Yang Di Benci Masa Baca BlogMy Profile

  6. Cikgu Hairul says:

    :roll: :idea: gelak besar.. Thanks bro atas info ini..
    Cikgu Hairul recently posted..Tahniah.. Tahniah.. Dan TahniahMy Profile

  7. Ramzi says:

    caranya cukup mudah ya
    terima kasih :-P :-P
    Ramzi recently posted..Cara Membuat Template Blog Valid XHTMLMy Profile

  8. Cara nak masukkan icon smile dalam comment – Oh! budu | Oh! budu I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks! your article about Cara nak masukkan icon smile dalam comment – Oh! budu | Oh! buduBest Regards Justin

  9. What’s up my people! It’s not every day(ok maybe it is) that I see a woman walk
    by with some crazy good hair. I always think to myself, how
    the heck does she do it? Well, after doing some research and reading myself, I think i’ve discovered some methods
    and products that work. Simple things such as argan oil and coenzyme
    Q10 will stimulate your hair growth like crazy. These are just a few of the amazing products that can be easily found and used.
    Hair growth doesn’t need to be a pain. Get the best hair possible amd repair your damaged hair as well!
    hair extensions recently posted..hair extensionsMy Profile

Leave a Reply


CommentLuv badge
:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

Notify via Email Only if someone replies to My Comment

Recent Recipes

resepi puding roti karamel

Posted on Aug - 5 - 2012

8 Comments

Recent posts

ke mana menghilangnya admin...

Posted on Dec - 9 - 2012

16 Comments

kenapa aku nak sangat...

Posted on Aug - 15 - 2012

8 Comments

cara beli barang secara...

Posted on Aug - 14 - 2012

45 Comments

IKLAN DISINI RM5/SEBULAN

  • buat duit dengan twitter
  • buat duit dengan twitter